perjantai 11. marraskuuta 2016

Letra 3/2016 Puheenjohtajalta

Blogitauon ollessa puolessa välissä julkaisen Helsingin Flamencoyhdistys ry:n jäsenlehden Letran numerossa 3/2016 aiemmin julkaistun puheenjohtajapalstani. Postaus vain suomeksi!

At the mid point of the break in bloggin, I will post my Letter from the Chair, which been previously published in the membership publication of Helsinki Flamenco Association, Letra 3/2016. The post is only in Finnish! Sorry about this!

-------------------------------------------------------------------

Rakkaat flamencot!
Photo: Paula Partanen
Productions

Muistan, kun elokuussa 2009 astelin Baila Bailaan Aura Ettalan (nyk. Tiainen) flamencon alkeistunneille. Enpä olisi uskonut, että vain seitsemän vuotta myöhemmin kirjoittaisin teille ensimmäistä Helsingin Flamencoyhdistys ry:n puheenjohtajan palstaani. En myöskään olisi voinut kuvitella, että flamenco olisi vienyt minut niin täysin mukanaan, että yksi suosituimmista ajanviettotavoistani olisi lasi viiniä ja youtubellinen flamencovideoita!

Puheenjohtajuuden lisäksi tähän kesään on mahtunut muutakin uutta ja jännittävää flamencon saralla, sillä vierailin ensimmäistä kertaa Madridissa sijaitsevassa Centro de Flamenco y Danza Española Amor de Dioksella (”Amorilla”). Osallistuin elokuussa aiemmin Helsingissäkin vierailleiden maestrojen María Juncalin ja Alfonso Losan johtaman Veranos Flamencos de Amor de Dios –kurssin ensimmäiselle viikolle. Vierailevana opettajana tuolla viikolla oli äärimmäisen vaativaa materiaalia opettanut Rafael Estevez. Vaikka viikko oli ajoittain sekä aivoille että jaloille aikamoinen koettelemus, oli upea kokemus saada seurata vierestä Juncalin uskomatonta vartalotyöskentelyä, Losan räjähtävää rematointia ja Estevezin rytmitaiturointia. Ja jälleen kerran todeta, että nauttiakseen flamencosta ei tarvitse osata kaikkea heti, eikä maailma kaadu, vaikkei kaikkea oppisikaan. Kun viikko huipentui vielä perjantai-iltana María Juncalin ja Alfonso Losan yhteisesitykseen kurssin ohjelmistoon kuuluvassa Noches en el Estudio 4 -tilaisuudessa, en olisi voinut olla tyytyväisempi ensimmäiseen vierailuuni Amorilla. Osallistuminen legendaarisen flamencokoulun kurssille lukemattomista muista maista tulevien oppilaiden kanssa antoi minulle roppakaupalla uutta näkökulmaa ja motivaatiota syksyn tunneille. Kannustan kaikki lähtemään Espanjaan kokemaan flamencoa, katsomaan esityksiä ja treenaamaan.

Tämän kesän aikana olen jälleen muistanut, että flamencossa on uskomatonta voimaa, joka parhaimmillaan kantaa kaikkien vaikeuksien yli. Lyhyehkön kokemukseni perusteella flamenco edellyttää uskallusta, haavoittuvaisuutta ja tahtoa ja opettaa armollisuutta itseä kohtaan. Se myös vahvistaa ja antaa uskoa itseen. “Vaikeuksien kautta voittoon” lienee flamencolle hyvä iskulause! Flamencon henki myös yhdistää ihmisiä. Madridissa oli upeaa huomata, miten hyvä yhteishenki meille kurssilaisille syntyi viikon kurssin aikana. Videoita jaettiin, toisiamme kannustettiin ja yhdessä naurettiin niin hyvinä kuin huonoinakin hetkinä. Samaa yhteishenkeä olen saanut kokea myös Helsingissä flamencotunneilla ja -tapahtumissa. Kiitos tästä kuuluu kaikille kanssaflamencoilleni, joiden kanssa olen saanut kokea, tuntea ja hengittää flamencoa!

Elämme tällä hetkellä toimitilan suhteen haastavia aikoja, mutta jaksan uskoa siihen, että yhdessä selviämme tästäkin tilanteesta. Haluankin kiittää kaikkia tähän mennessä apua antaneita ja tarjonneita! Jokainen yhdistyksen jäsen on arvokas ja jokaisen panos ja apu otetaan kiitollisena vastaan. Vetäkää siis rohkeasti minua tai muita hallituslaisia hihasta, laittakaa sähköpostia tai lähestykää meitä Facebookissa, kuulemme mielellämme ajatuksianne! Toivottavasti tapaamme tulevan kauden aikana erilaisissa tapahtumissa ja kursseilla!

Flamencoterveisin,
Minna Saalpo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti