lauantai 8. huhtikuuta 2017

Puheenjohtajalta Letra 01/2017

Kuten on jo tullut tavaksi, julkaisen Helsingin Flamencoyhdistys ry:n jäsenlehdessä Letrassa 01/2017 julkaistun puheenjohtajan palstani.

It has become a custom that I publish my Letter from the Chair from The Helsinki Flamenco Association membership publication Letra 01/2017. The text only in Finnish, sorry about that!

-----------------------------------------------------------------

Flamencosta ja motivaatiosta
Photo by Paula Partanen
Flamenco ja motivaatio liittyvät minun ajatuksissani läheisesti toisiinsa. Viime joulukuussa valmistuneessa matkailun liikkeenjohdon opintoihini liittyneessä opinnäytetyössäni tutkin Helsingin Flamencoyhdistyksen jäsenten flamencomatkailun motivaatiotekijöitä. Tutkimustuloksia tarkastellaan lähemmin seuraavassa Letrassa. Tässä haluan kuitenkin jo kiittää kaikkia jäseniä, jotka vastasivat kyselyyni viime vuoden keväällä ja niitä ihania flamencoja, jotka suostuivat haastateltavikseni viime syksynä. Ilman teitä työni ei olisi valmistunut.
Mikä motivoi minua flamencona? Näitä asioita on lukemattomia. Minuun vetoaa erityisesti lajin kokonaisvaltaisuus ja intensiivisyys, voimakkaasti tunteisiin vetoava musiikki ja liikekieli ja se, että laji haastaa minua jatkuvasti niin fyysisesti kuin henkisestikin. Minulla on vahva sisäinen palo edistyä ja kehittyä flamencona. Flamenco haastaa minua myös ihmisenä, sillä näkemykseni on se, ettei flamencoa voi tanssia tai soittaa täysillä uskaltamatta olla oma itsensä. Toki eri ihmisille flamenco tarkoittaa eri asioita, yksi nauttii fyysisestä treenistä, toinen musiikista ja kolmas esiintymisestä. Tärkeä osa flamencokulttuuria on yhteisöllisyys ja yhdessä tekeminen. Itsekin voin iloita siitä, että flamencon myötä olen tavannut monia ihania ihmisiä, joita en olisi ehkä muuten kohdannut.
Viime aikoina olen saanut seurata entistä lähempää miten flamencobiisit kootaan tiiviissä yhteistyössä, kun olemme rakentaneet Duo Sal y Azúcarin tangosbiisiä yhdessä koreografin, tanssijoiden, kitaristin ja laulajan kanssa. Olipa motivoivaa esittää aikaansaannoksemme ensimmäistä kertaa festarin Avajaisklubilla! Palavana-ryhmän jäsenenä olen päässyt työskentelemään osana isompaa ryhmää ja hallituksen kanssa Avajaisklubilla juergatessa oppinut päästämään irti ja tanssimaan pilke silmäkulmassa. Tällaista flamencon tekeminen yhteisössämme parhaillaan on, siihen sisältyy upeiden ihmisten kanssa työskentely, musiikin ja tanssin liitto, liikemateriaalin haastavuus, mahdollisuus ilmaista itseä ja jakaa esiintymällä iloa muille flamencosta nauttiville.
Festivaalit, ne vasta motivoivatkin, niin flamencotanssin harrastajaa kuin yhdistyksen puheenjohtajaa. Kuluvalla kaudella puheenjohtaja ja hallitus ovat päässeet työskentelemään yhdessä festarituottajiemme Nean ja Lauran kanssa. Festivaalin lähestyessä hallitus on osallistunut yhä läheisemmin festivaalin tekemiseen ja tietyt tapahtumat ovatkin olleet täysin hallituksen käsissä. Yhdessä tekeminen ja yhteen hiileen puhaltaminen yhteisen asian puolesta motivoi minua puheenjohtajana erityisesti ja se onkin niin hallitustyöskentelyn kuin festivaalituottamisen suola. Oli ilo olla mukana niin Kampin tempauksessa, Avajaisklubilla kuin Kirjasto10:n Stagella ja seurata kotimaisen illan hienoja esiintyjiä lavalla. Kun vielä saimme nauttia Nino de los Reyesin kaltaisen huippuartistin ja -maestron esityksestä ja opetuksesta, on todettavat festarin olleen menestys! Puheenjohtaja kiittää jokaista festariin tavalla tai toisella osallistunutta! Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin kohti festivaalin 20-vuotisjuhlaa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti