tiistai 28. heinäkuuta 2015

Ravintolakaupunki Barcelona / Barcelona Restaurant City

Blacklab
Barcelona on suuri ja mahtava kaupunki myös ravintolatarjonnan puolesta. Tapaksia tarjotaan jokaisessa baarissa ja ravintolassa ja enimmäkseen ne ovat todella hyviä. Paikallisia herkkuja ovat patatas bravas, perunat tulisen kastikkeen kera, bombas, uppopaistetut perunapallerot, jotka minusta muistuttivat aika lailla friteerattua perunasoselaatikkoa, ja monenlaiset merenherkut. Muita suosikkeja meidän perheessä ovat suussa sulava pata negra -kinkku, pienet pimientos de Padrón -paprikat ja perunamunakas.

Tässä ovat meidän suosikkiravintolamme tältä reissulta. Yhteystiedot löydät Mundo-osiosta:

Tlaxcal
Meksikolainen Tlaxcal oli ehdoton ykkönen meidän mielestämme, sillä ruoka oli tasaisen herkullista ja myös tarjoilu ystävällistä. Tacot ovat paikan erikoisuus ja niitä suosittelen kuten myös Tlaxcalin margaritoja. Erityisesti mangomargarita oli minun suosikkini, mutta myös guayabamargarita oli maukas. Viikonloppuna varaus on pakollinen!

Negro Carbón
Argentiinalainen pihvi- ja hampurilaispaikka, jossa on ystävällinen palvelu ja todella hyvä ruoka. Pihvit sulavat suussa ja myös hampurilaiset ovat erinomaisia. Myös patatas bravas -annos oli onnistunut sekä Campos Verdes -salaatti. Myös tänne on varattava pöytä viikonloppuna.

Blacklab
Port Vellin satamassa sijaitseva pienolutpanimo ja ravintola, todella kokeilemisen arvoinen. Vaihtuvat talon omat oluet ovat erinomaisia ja ruoka tasaisen maukasta. Hyvän ruuan ja oluen lisäksi täältä saa myös erittäin juomakelpoista viiniä!

Paikallista ruokaa tarjoavista ravintoloista suosikkimme oli Barcelonetan kaupunginosassa L'Ostia -niminen ravintola. Parhaat patatas bravas koko reissulla, tosin niissä oli mukana lihaa, eli ei sovellu kasvissyöjille, ainakaan sellaisenaan. Erinomainen oli myös italialainen Buon Appetito, jossa suosittelen erityisesti alkupalaksi provolone-uunijuustoa. Pizzat ja pastat erinomaisia ja palvelu erittäin hyvää. Myös tänne pöytävaraus perjantaina ja lauantaina on suositeltava. Intialainen ravintola Rangoli aivan San Sebastianin rannan lähettyvillä oli myös todella positiivinen kokemus, ruoka erinomaista ja palvelu todella ystävällistä.

Tapas in Barcelona

 ------------------------------------------------------------

Barcelona is a great city also when it comes to restaurant selection. The traditional tapas dishes are available at every bar and mostly they are really good. Of the local delicacies I urge you to try patatas bravas, potatoes with spicy sauce and bombas, which made me think of deep-fried shephard's pie. And of course the seafood is readily available! Other favourites in our family are pata negra -ham, pimientos de Padrón -peppers and potato omelette.

The following were our favourite restaurant on this trip. The information on them can be found in the Mundo section:

Tlaxcal
This Mexican taquería is definitely worth the visit and was our absolute favourite with consistenly delicious food and friendly service. The tacos are exquisite with clean, simple flavours. Try also the margaritas, especially the mango margarita was my favourite, although the guayaba margarita was also tasty. For weekends reservation is a must!

Negro Carbón
This is an Argentinian steak and hamburger restaurant with really delicious food and friendly service. The Argentinian beef melts in your mouth and the burgers are nice as well. Patatas bravas was also a good choice for starter as was the Campos Verdes salad. Also here a reservation is needed for weekends!

Blacklab
This small brewery and restaurant is located at Port Vell in the harbour of Barcelona and serves house beers and really good food with friendly service. The house beers vary according to availability. We sampled the food on many occasions and it was consistently tasty. And, in addition to the food and tasty brews, the wines are also quite drinkable!

Our favourite for Spanish food was L'Ostia in Barceloneta with very tasty dishes and the best patatas bravas on this trip. There is some meat in the dish, so take this into consideration if you are a vegetarian. For Italian our favourite was Buon Appetito. I can strongly recommend the provolone al horno for starters and the pizza and pasta is really good as well. Make a reservation for Friday and Saturday nights. Also a favourite was the Indian Rangoli situated by San Sebastian beach. The food was really tasty and the service impeccable.

Jamón ibérico & pan con tomate

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti